Zeer geslaagd Gouden Nobisfeest!

Geweldig, mooi, gezellig, fantastisch, sjiek om oude buurtgenoten te zien, lekker eten, een goed pilske……………………….een paar van de kreten die we hebben gehoord op Ut Gouden Nobisfeest!

Wat een fantastisch feestje hebben we afgelopen zondag gebouwd! Het begon al om 12.00 uur toen onze voorzitster El Naus een bosje bloemen aangeboden kreeg van het programma Minse Winse van Omroep P&M. Eén van onze buurtbewoners had een mooie brief ingezonden naar de radio en zij vond dat Bv Nobis het “bloemetje van de week” verdiend had. Nou, de dag kon niet beter beginnen!

Vanaf 14.00 uur stonden de deuren open en werden de buurtgenoten ontvangen in een mooi versierde manege. De versiercommissie en de “bloemendames” hadden er een erg mooie en vrolijke feestzaal van gemaakt. Wellicht met bloed, zweet en tranen, maar het resultaat mocht er zijn! De complimenten vlogen ons om de oren en dat is toch wel heel fijn na zoveel werk.

“Onze” Vosbergermuzikanten openden de middag en de buurtgenoten stroomden langzaamaan binnen. Rond 15.00 uur opende voorzitster El officieel het feest en ceremoniemeester Jo v. Horen nam de microfoon over om de middag te begeleiden.

 

Ook veel oud-buurtgenoten hadden zich opgegeven en voor sommige was het of ze nooit weg waren geweest. Mooi om te zien dat er verschillende families in volle volledigheid aanwezig waren! Kinderen die bij Nobis zijn opgegroeid, kwamen weer met hun kinderen.

In de laatste 4-5  jaar hebben we veel jonge gezinnen mogen verwelkomen in onze buurt. We vonden het dan ook fantastisch dat deze bijna allemaal aanwezig waren op dit jubileum. Prachtig om van de zijkant te zien dat Buurtvereniging Nobis een buurt is voor jong èn oud!

Onze jongste buurtgenootjes lieten hun springtalenten zien op het springkussen en de rodeostier moest vol aan de bak bij de wat oudere kids. De kinderen hadden het druk, want na geschminkt te zijn, liepen er ook nog 2 pony’s rond, waarmee een rondje gereden kon worden. De kinderen vonden het prachtig. Dan was er ook nog een Zweeds loopspel, met hierin allemaal vragen over Nobis 50 jaar. De winnaar hiervan,  Hans Witbaard, mocht een leuk “boerenpakket” ontvangen.

Onder het genot van nog een optreden van De Vosbergermuzikanten begon het toch wel heel lekker te ruiken in de zaal. Het boerenbuffet stond klaar en de gasten konden zich tegoed doen aan een heerlijk “ouderwetse” maaltijd. “Snatsele-soep”, “kreboêt”, diverse soorten worst, roerei met spek, gebakken uien met champignons en nog veel meer, je kon het zo gek niet bedenken. Aan de geluiden van de gasten te horen, was dit buffet zeer geslaagd.

Na de inwendige mens verzorgd te hebben, kwam er nog een verrassing. Een oude Cadillac kwam binnen rijden met niemand minder dan (onze)  Elvis Presley. De eerste klanken werden gezongen en al snel gingen de voeten van de vloer. Na een optreden van een half uurtje verliet Elvis het gebouw, maar even later kwam een goede vriend van hem nog wat zingen. Johnny Cash himself sloot een fantastisch feest af.

Om half negen ging de tap dicht en was het gedaan…………Alle voorbereidingen, vergaderingen, opbouwen, bloemstukken maken en nog veel meer. Het zat erop…….. Maar er is een mooi feest voor in de plaats gekomen, waar we nog lang over zullen praten.

Een groot dank aan onze sponsoren, ALLE vrijwilligers, bloemendames, catering, Manege De Vosberg en buurtgenoten. Het was fantastisch! BEDANKT!

Foto’s van het mooie feest kunt u hier vinden: