Vastelaovend 2014

Ruim voor carnaval kwam bij het bestuur de vraag op om weer eens aan de optocht van de Kuus oeht Kepèl deel te nemen. Na overleg in de vergadering werd besloten een enquête te houden in de buurt of hier interesse voor was. Het bleek dat een 20 tal buurtgenoten hier wel iets in zagen en ze gaven zich meteen op om deel te nemen.

DSC_5658Er werd een commissie gevormd die uit bestuursleden, maar ook uit buurtgenoten, bestond. Deze groep is enkele keren bij elkaar gekomen om een idee te krijgen wat er uitgebeeld zou kunnen worden. De Hofleverancier werd door de commissie gekozen als hoofdthema en verder zouden er dan nog meerdere Hofleveranciers uit de regio uit worden gebeeld.

Het idee werd op papier gezet en met ondersteuning uit de buurtkas en enkele financiële sponsoren en materiële sponsoren, kon men aanvangen met het bouwen van de wagen. De wagen werd gebouwd door verschillende buurtgenoten, in de garage bij de familie Gubbels op de Vosberg.Ook werden de kleren die nodig waren aangeschaft of zelf gemaakt. Het geheel zag er tip top uit!

Op vastelaovendmanjig verzamelde de hele groep zich bij de familie Gubbels en werd er richting Kepèl centrum getogen, met een tussenstop bij Hofleverancier Engels voor een groepsfoto.DSC_5523 Onder een stralend zonnetje werd er aan de optocht deelgenomen met veel positieve reacties van het talrijke publiek. Hierna met de hele club naar Dok 6 voor de uitslag en voor een gezellig samenzijn. Bij de prijsuitreiking vielen we ook nog in de prijzen. We behaalden de 7e plaats en dus was deze toch al geslaagde dag nog meer geslaagd!

Voor veel deelnemers liep de optocht uit tot in de late uurtjes en we waren het er allemaal mee eens, dat het “sjoën” was. De dag na vastelaovend hebben we gezamenlijk alles weer afgebroken en nog even na gekletst, (uiteraard) onder het genot van een hapje en drankje.

Namens buurtvereniging Nobis willen we de sponsoren hartelijk bedanken voor jullie ondersteuning. Zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest!

Vastelaovend 2014