Zonnig 55+ uitstapje

20 september 2018, de zon staat aan de hemel en het beloofde een heerlijke dag te worden. Heerlijk weer dus voor ons geplande 55+ uitstapje!

De bekende groene bus van Gielen stond om 12.00  klaar om 46 enthousiaste buurtgenoten naar Den Bosch te vervoeren, onze eindbestemming van vandaag. De stemming zat er snel in en rond half 2 werden we afgezet in het gezellig Den Bosch.

Allereerst werd er koffie gedronken met een echte Bossche Bol, want dat hoort er uiteraard bij als je in deze stad bent. Heerlijk! Op het programma stond een mooie boottocht over de Binnedieze. We werden verdeeld over 3 bootjes en voeren door de prachtige wateren van Den Bosch. De schipper vertelde interessante weetjes over het ontstaan van de Binnedieze en de restauratie van de kademuren, overkluizingen en togen. Ook de kunstwerken aan de kade of in het water, kwamen aan bod. Erg interessant om te zien.

 

Toen de rondvaart erop zat, kreeg iedereen nog wat vrije tijd. Deze werd o.a. benut om te winkelen, een stadswandeling te maken, een terrasje op te zoeken of een kijkje te nemen in de beroemde St. Jan. Rond 17.30 uur verzamelden we weer bij de groene bus en daar werd nog wat nagepraat over deze geslaagde middag.

Een uurtje later werden we bij Leanzo in Grashoek verwacht, waar Annemiek en haar team een lekker buffet klaar had gemaakt. Joep (zoon van Annmiek) opende het buffet door een openingswoordje te doen en iedereen voor het buffet uit te nodigen. Er werd goed opgeschept en lekker gegeten en rond half negen gingen we moe en voldaan richting Kepèl. Dit was weer het einde van een zeer geslaagd uitstapje………..

 

Klik hier voor meer foto’s

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.