“Sintermerte” druk en gezellig!

Het is ieder jaar weer een happening, wat ons betreft;

“Sintermerte” bij Bv Nobis!

Het begon een dag van tevoren al, toen de vele snoepzakjes,voor alle kids, gemaakt werden. Op vrijdagmorgen rond een uur of 9 gingen de eerste wafels het wafelijzer in, het begin van velen.

Ondertussen kwamen de eerste mensen bij de troshoop hun snoeiafval brengen en reed Tim rond om dit te verwerken, tot een mooie troshoop. Tegen de avond werd de tent opgezet, draaiden in verschillende keukens, de koffiezetapparaten en ging de chocomelk de ketel in om deze ’s avonds warm te kunnen verorberen.

Om 18.15 uur hadden de buurtgenoten zich verzameld bij de parkeerplaats van de familie van Melick op de Vosberg, waarvoor dank! In een gezellige lampionnen-lichtjesoptocht, liepen de kids en ouders naar de troshoop. Deze was niet op onze vertrouwde plek op de Slinkstraat, maar deze keer op een mooie plek op een perceel op de Vosberg.

Daar stond de troshoop dan, klaar om aangestoken te worden. Hoewel dit in het begin niet meeviel, kwam dit met een beetje hulp, uiteindelijk toch goed. Onder het genot van de warme chocomel, koffie en ranja was iedereen aan het genieten van het vuur. Uiteraard met de overhèèrlijke verse wafels!!

Om 19.00 uur kwam als verrassing de brandweer van Panningen nog langs en het feest was compleet. Het was een beetje jammer toen dit bezoek maar van korte duur mocht zijn, want om 19.15 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een verkeersongeval op de A-67.

Groot was de verrassing dan ook toen de brandweer terugkwam van de uitruk en nog even bij ons langs kwamen. Brandweer Panningen bedankt!! De kids (en ook de volwassenen) vonden dit helemaal geweldig!!

 

Wij kijken terug op “unne prachtige Sintermerte”! Iedereen die hieraan mee heeft gewerkt, onze HARTELIJKE DANK!!

 

Bekijk hier alle foto’s van deze heerlijke avond

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.