Op bezoek bij ’t Plattelandshoes

Naar aanleiding van het interview met Germie Houwen in het NobisMagazine 2021, heeft Hospice ’t Plattelandshoes contact opgenomen of we eens een kop koffie kwamen drinken om kennis te maken. Jacq en Monique zijn namens Bv Nobis vrijdag dit kopje koffie gaan nuttigen.

Bij aankomst werden we welkom geheten door Els van Wylick en Wim Delmee, bestuursleden van ’t Plattelandshoes. We namen plaats aan de grote tafel, midden in de huiskamer en de sfeer was meteen goed. Jos Meeuwis (oud-leraar Panningen Noord) sloot ook nog aan en we maakten nog kennis met enkele medewerkers die op dat moment aan het werk waren.

Het was een fijn , open gesprek waarin we elkaar een inkijkje in onze organisaties hebben gegeven en wat we wellicht voor elkaar kunnen betekenen. En dat biedt best wel perspectief kwamen we achter. ’T Plattelandshoes bestaat dit jaar 5 jaar en ze zijn druk bezig om 2 gastenkamers te realiseren. Ook komt er een zaaltje bij om bijvoorbeeld scholingen, vrijwilligersfeestje of iets dergelijks in te houden. Els en Wim stelde voor dat we wellicht ook van dit zaaltje gebruik konden maken t.z.t. en daar zien wij wel mogelijkheden liggen. Wellicht leuk voor workshops – lezingen- kaart/spelmiddagen e.d. En wellicht kunnen gasten, zover ze kunnen, wel meedoen aan zulke middagen. Wie weet kunnen we ook bij het 5 jarig jubileum iets van betekenis zijn.

Al met al een gesprek waar beide partijen enthousiast zijn over samenwerking. ’T Plattelandshoes is lid geworden van Buurtvereniging Nobis, waar we blij mee zijn. Wij worden op de hoogte gehouden d.m.v. het maandelijkse blaadje van ’T Plattelandshoes, “de Samenhang”. Na een rondleiding door de in aanbouw zijnde nieuwe kamers en zaaltje, hebben we afscheid genomen. Els en Wim, hartelijk dank en op naar nieuwe mogelijkheden samen.”

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.