Gezellige en leerzame schminkworkshop

Het is weer bijna “vastelaovend” en iedereen is druk bezig met kleding, wagens en ga zo maar door. Een eerste blik in de ingevulde enquetês, zagen we dat er interesse was voor een schminkworkshop. Deze hebben we dan ook nog op  de valreep kunnen organiseren voor onze buurtbewoners. Vorige week was de eerste en gisteren was de tweede schminkworkshop.

Onder de leiding van Jessica Janssen (dochter van onze secretaris Wim), gingen 8 dames aan de slag met de tips en trucs van Jessica.

Allereerst gaf Jessica een demonstratie op één van de dames, Loes. Zo konden we de technieken zien die bij schminken belangrijk zijn. Al gauw vlogen ons de kleuren, krullen, puntjes, sjablonen en glitters om de oren en na het eindresultaat was het  eerst tijd voor een kopje koffie, alvorens we zelf aan de slag mochten gaan.

Na de koffie werd er volop in de schminkboeken gekeken welke snuit je graag wilde hebben. In tweetallen gingen de dames elkaar beschilderen. Waar de een meteen het penseel pakte en ging kleuren en krullen, wist de ander niet goed waar te beginnen. Al vrij snel werd het stil in de loods en was iedereen geconcentreerd bezig.

Toen de eerste geschminkte snoeten klaar waren, verwisselden de tweetallen van plaats en nu mocht de ander zich gaan uitleven.

Er werd uiteraard ook veel gelachen, want het is toch echt wel grappig als je de ander in een andere hoedanigheid ziet veranderen. Onze gastheer Herm, waar we de ruimte van mochten gebruiken, kwam ook af en toe kijken en heeft als laatste gedeelte van deze workshop nog een gezamenlijke foto gemaakt. (door tijdgebrek is niet iedere creatie helemaal af…..)


AL met al een HEEL geslaagde workshop, met grote dank aan Herm en aan Jessica! Dank jullie wel, we hebben een gezellige en leerzame workshop gehad!