Geslaagde Mindfulness workshop

Zondag 11 oktober had onze buurtvereniging in samenwerking met Indachtig een workshop Mindfulness georganiseerd voor onze buurtgenoten. Zeventien buurtgenoten hadden zich hiervoor opgegeven.

De ochtend werd geopend door onze buurtgenoot Monique de Bruijn, die heel bekend is met Mindfulness en zij verzorgt ook een wekelijkse blog op de site van Indachtig.

20151011_110019Angelique Didderen, Mindfulnesscoach, legde een stukje theorie uit over Mindfulness en door middel van proeven en een verrassend filmpje werden onze zintuigen goed geprikkeld. Een stukje bewustwording kwam ook nog aan bod.

 

Na een uurtje werd de workshop buiten voortgezet en onder een heerlijk zonnetje konden we zelf ervaren wat Mindfulness kan doen in bijvoorbeeld een wandeling. Angelique liet ons door een paar oefeningen zien hoe anders je een wandeling kan ervaren. Immers, met Mindfulness ben je veel bewuster van wat je aan het doen bent en wat er om je heen gebeurt.

Een stukje stiltewandeling kwam ook aan bod, maar dat leek toch lastiger dan sommige van ons dachten.

Als afsluiting las Monique nog een blog voor, over wat Mindfulness in haar leven gebracht heeft. Een mooie afsluiting van een goed geslaagde en inspirerende activiteit volgens de aanwezige buurtgenoten.

Kijk hier voor meer foto’s.

Kijk voor meer informatie over Mindfulness op www.indachtig.nl

De blogs van Monique kunt u hier vinden.