55+ Uitstapje naar museum “van wasrol naar dvd”

Op 10 september zijn we met 33 buurtgenoten op pad gegaan. Dit aantal was iets minder dan dat we gewend waren, maar evengoed een prima aantal om een leuke dag te beleven.
De bus stond ons om 13.00 uur op te wachten en we vertrokken vanuit de Ninnesweg richting Boekend, waar we een bezoek brachten aan het museum ‘Van wasrol tot dvd’. Het museum was bij de meesten niet bekend en het was dan ook een verrassing wat we allemaal te zien en te horen kregen.
We werden begroet met koffie en vlaai en daarna begon de rondleiding door onze gastheer Marcel (tevens eigenaar van het museum). Hij vertelde met veel enthousiasme en vol trots over zijn prachtige collectie en over de ontwikkeling op het gebied van beeld en geluid. Prachtige grammofoons uit vroegere tijden, stereo-kijkkast, filmapparatuur, jukebox en nog veel meer. Veel museumstukken waren nog intact en Marcel demonstreerde er veel van. Er zaten veel unieke exemplaren bij, die je volgens Marcel nergens anders zal tegenkomen en deze vertegenwoordigden ook een grote waarde. Prachtig geluid en boeiend om de historie te horen van een gepassioneerd iemand. Hierna konden we nog op eigen gelegenheid rondkijken en nog nagenieten met een drankje.

Rond 5 uur vertrokken we naar Café zaal Leanzo in Grashoek waar we verrast werden met een heerlijk eten in buffetvorm. De buurtgenoten lieten het zich prima smaken en onze gastvrouw Annemie kreeg veel lof.
Met een voldaan gevoel vertrokken we rond half acht richting Panningen en iedereen was het erover eens dat het een heel gezellig en verrassend uitje was.

( Helaas zijn er geen foto’s van deze activiteit. Als er buurtgenoten zijn die foto’s gemaakt hebben, horen wij dat graag)