55+ uitstapje goed geslaagd!

Het was een prachtige zonnige herfstdag om met de 55+ plussers uit onze buurt weer op stap te gaan. Een activiteit die ieder jaar druk bezocht wordt en altijd erg gezellig is! Zo ook weer dit jaar.
Op het programma stond een bezoek aan het mijnmuseum in Beringen in België. We werden ontvangen met koffie/ thee en een heerlijk stuk taart, wat we dan ook lekker lieten smaken. De groep van 51 personen werd verdeeld in 3 groepen en gingen onder begeleiding van een gids, die zelf oud mijnwerkers waren, de mijn in.

 

De buurtgenoten waren onder de indruk van hoe het werk vroeger verliep in de mijn. Al heel jong gingen mannen de mijn in (14 jaar) want hier kon het geld verdiend worden, hadden ze gehoord. Het was zwaar werk. De gids vertelde het alsof ze het helemaal konden meebeleven.

Voor één van onze buurtgenoten was het zelfs wel heel speciaal. Hij had had vroeger zelf in de mijnen gewerkt, van 14 tot 20 jaar. Hij wist er alles van. Hoe ze moesten werken en daarna met z’n allen in de douches gingen. En als je iets vergeten was of iets fout deed ging er zelfs 20 % van je dag-salaris af. Dat oude tijden herleefden bleek vandaag dus wel weer.

Nadat we de ondergrond-simulatie bezocht hadden en uitgekeken waren in en op de mijn, gingen we met de bus richting Soerendonk. Hier hebben we het diner genuttigd en onder het genot van heerlijk eten en een drankje werd er goed “bijgebuurt” door iedereen.

Het Gouden Nobisfeest werd hier ook nog benoemd. Volgens iedereen was het een fantastisch feest en dat kunnen wij alleen maar beamen!

Toen de tijd aangebroken was om naar huis te gaan, waren nog niet alle buurtgenoten uitgebuurt met elkaar. (wat trouwens nooit is). Bijna een uur later dan gepland hebben we deze supergezellig dag weer afgesloten en zijn we moe en voldaan naar huis gereden.

 

Bekijk alle foto’s van deze gezellige dag!