55+ Uitstapje 2014

We hadden dit jaar 53 buurtgenoten die zich op hadden gegeven voor het uitstapje en de bus zat dan ook weer bijna vol. Om 12.00 uur vertrokken we vanuit de Ninnesweg richting Abdij Rolduc in Kerkrade, waar we hartelijk ontvangen werden door onze gastvrouw voor deze dag, Maria Bonten.

20140925_173550

Onder het genot van een kop koffie en een stukje vlaai, presenteerde Maria een toepasselijke beeldpresentatie genaamd: Abdij en haar Bieren. Op deze manier kon iedereen kennis maken met de Abdij zijn verschillende bieren en hun orde.

"Broeder" Wim met onze gastvrouw Maria Bonten

“Broeder” Wim met onze gastvrouw Maria Bonten

Maria zocht een kandidaat-monnik en gaf deze eer aan Wim Janssen. Hij werd geadviseerd om bij de monniken toe te treden en afscheid te nemen van zijn vrouw. Geassisteerd door onze buurtgenoten Jac Luijten en Rob Gubbels, zorgde ze ervoor dat ze met hun drieën een leuk geïmproviseerd toneelstukje ten tonele brachten. Ze improviseerden erop los en menig lachsalvo klonk door de Adbij van Rolduc. Maria liet zien dat ze een perfecte gastvrouw was. Bijgekomen van dit tafereel brachten we nog een kort bezoek aan de abdijkerk van Rolduc. Heel mooi om te zien.
Hierna kwam voor een aantal buurtgenoten het belangrijkste: Bieren proeven!!20140925_164436
Een Bourgondische proeverij bestaande uit een Chimay Trappist, een Grimberger abdijbier en een toepasselijke Rolduc Abdijbier. Iedereen liet zich het bier goed smaken en ons bezoekje duurde dan ook een uurtje langer dan gepland. Gelukkig hadden we een geduldige chauffeur die hier niet zoveel problemen mee had.

Na een uurtje rustig aan in de bus waar iedereen het bier kon laten gisten werden we bij Leanzo in Grashoek nog opgewacht voor een verrassend heerlijk eten in buffetvorm. Iedereen genoot van het eten en om half negen vertrokken we met een voldaan gevoel naar huis, waar we om kwart voor negen weer arriveerden. Een beetje later dan gepland maar……… gezelligheid kent geen tijd.

Het was een zeer geslaagd uitje en de buurtgenoten waren dan ook erg tevreden.

55+ Uitstapje 2014