mrt 22

Dansavond Houberij 22 maart 2024

Wat een leuke avond!
Van het begin tot het einde zijn de voetjes flink van de vloer gegaan. Wat een genot om iedereen zo te zien genieten. Vele hebben het dansen van de cha-cha-cha, rumba, line dance en quickstep decennia geleden geleerd, wat erg aanstekelijk bleek bij de jongere garde. zelfs die jongere garde heeft flink gedanst.

Alles onder leiding van het zingende duo Joop & Thei
Er was een goeie opkomst en de “oudere” generatie kon er geen genoeg van krijgen.
De vloer is weer goed opgeschuurd bij de Houberij.
Deze dansavond is zeker voor herhaling vatbaar.

Klik hier om de foto’s en video’s te bekijken!

Posted in Uncategorized | Leave a comment
mrt 13

Paasworkshop woensdag 13 maart

Op woensdag 13 maart was het weer tijd voor een gezellig avondje freubelen. Het was weer tijd voor de paasworkshop. 12 dames hadden aangemeld. Onder de creatieve leiding van Henny Bos werd de avond gestart met de uitleg waarna iedereen ijverig aan de slag ging.

Natuurlijk mag de pauze met koffie/thee en cake niet ontbreken zodat iedereen gezellig met elkaar kan kletsen. Mooi om te zien hoe iedereen zijn eigen creativiteit gebruikt zodat ze weer met een mooie creatie naar huis gingen . Dus zeker weer een geslaagde avond!

Klik hier om de foto’s te bekijken!

Posted in Uncategorized | Leave a comment
mrt 01

Snertwandeling Vrijdag 1 maart

Op vrijdag 1 maart kwamen de buurtgenoten samen voor een bijzondere en gezellige buurtactiviteit: de Snertwandeling. Het was een avond vol plezier, avontuur en natuurlijk heerlijke erwtensoep.

Bij aankomst werden we hartelijk verwelkomd met koffie, thee en een verrukkelijk stukje vlaai. De sfeer zat er meteen goed in. Nadat iedereen gearriveerd was, werden de buurtgenoten verdeeld in groepjes en kon het avontuur beginnen.

Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind, want het bleef droog en de temperatuur was perfect voor een wandeling. De route leidde ons langs het schilderachtige platteland en door het bruisende centrum van Panningen. Het was een uitdaging om goed op te letten en de juiste route te vinden aan de hand van de foto’s en vragen die onderweg gesteld werden.

Na het afleggen van enkele kilometers was het tijd voor een welverdiende pauze bij Danielle en Sjoerd, waar we werden getrakteerd op heerlijke snacks en een verfrissend borreltje. Vervolgens zetten we onze tocht voort, nog een paar kilometers te gaan voordat we konden genieten van de beloofde erwtensoep.

Eenmaal terug na deze prachtige wandeling, was het tijd om de winnende groep te feliciteren. Met slechts één fout beantwoorde vraag wisten zij de titel binnen te slepen. Een prestatie om trots op te zijn! Maar het plezier stopte niet na de bekendmaking van de winnaars; verschillende buurtgenoten bleven nog lang hangen, genietend van elkaars gezelschap tot in de late uurtjes.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde activiteit. De Snertwandeling bracht niet alleen de buurt samen, maar zorgde ook voor onvergetelijke momenten. We kijken al uit naar de volgende buurtactiviteit!

Klik hier om de foto’s te bekijken!

Posted in Uncategorized | Leave a comment
jan 12

BV Nobis (Feest)aovend was weer een succes!

Onze Nobis-Aovend (voorheen de ledenvergadering) bij Cafe Tinus was weer een waanzinnig succes! De Tinus was afgeladen met gezelligheid van onze buurtgenoten, muziek van DJ Kees en als hoogtepunt van de avond: de Tombola!

Deze gulle lokale ondernemers hebben prachtige cadeau’s geschonken:
Pets ‘n’ More, Bij Nadia, De Hopspot, Enorm Jan Reijnen, Mint 11, La Viv, HEMA Panningen, Love It, Stijl 28, Rousseau Chocolade, il Vino Wijnbar, Dresscode Ladies Fashion Store, Pourvous Parfumerie, Allerhande Peel en Maas, Bufkes Panningen, Jumbo Supermarkten Panningen, Slijptechniek Koenen, Salon 32 by Danielle, Rachel Fysieke & Mentale Balans, Natuurlijk verbonden, Familie Steeghs Asperges, Made by Emmy, Beeks Kitwerken, Vipack Landgraaf, Cafe Tinus, EP Tummers Panningen, Total Tankstation Hans Bos en Houthandel Peters Panningen

Klik hier voor de foto’s!

Posted in Uncategorized | Leave a comment
nov 29

Kerstworkshop

Met een enthousiaste groep freubelaar hebben we weer een mooie kerstcreatie gemaakt. Na een duidelijke uitleg van Henny konden we aan de slag. Natuurlijk ook even tijd voor een pauze met koffie/thee en een wafel waarna iedereen haar eigen creatie af kon maken naar eigen smaak. Al met al was het weer leuk en gezellig!

Posted in Uncategorized | Leave a comment
nov 25

Sinterklaasviering

Zaterdagmiddag 25 november was het weer zover, de sinterklaasactiviteit van onze buurtvereniging. Alle kinderen van 0 jaar t/m groep 5 waren naar de Wieksjlaeg in Beringe gekomen om te spelen. Dit jaar hebben we de sinterklaasactiviteit samen met  buurtvereniging de Loo gedaan.

Bij binnenkomst stonden er al 2 Pieten te wachten om samen te klimmen, te klauteren en pepernoten uit te delen. De kinderen vonden het prachtig!

Gelukkig hadden de Pieten ook héél veel cadeautjes meegenomen voor alle kinderen. Sint en Piet hadden heel goed geluisterd wat iedereen leuk vond en dus ging iedereen met een brede glimlach en een volle pepernotenbuik naar huis.

Alle vrijwilligers bedankt voor de mede-organisatie en een speciale dank voor Wieksejlaeg voor het beschikbaar stellen van de locatie.

Klik hier voor de foto’s

Posted in Uncategorized | Leave a comment
okt 09

55+ uitstapje Bruinkool mijnen in Duitsland

Het 55+ uitstapje ging dit jaar naar de bruinkool mijnen in Duitsland.
Met bijna 60 aanwezigen vanuit de buurt zat de bus helemaal vol.

De middag begon met een busreis van een uurtje. Na wat lastige moves door de opgebouwde kermis kregen we op de plaats bestemming koffie en overheerlijk gebak. Hierna konden we een blik werpen in het oude kantoorgebouw.

De trip vervolgde we onder bezielende leiding van een lokale gids. Er werd eea verteld over de geschiedenis en toekomst van het gebied. Ook leerde we hoe het bruinkool winning in zijn werk gaat.

De middag werd afgesloten met een heerlijk diner in Stevensweert. De TomTom wist de weg niet zo goed, maar gelukkig hadden wij JosJos Peters in ons midden die gelukkig de weg wist. Rond 21 uur waren we weer veilig thuis kwamen.

Al met al was het een leuke, leerzame en vooral gezellige middag.

Klik hier voor de foto’s.

Posted in Uncategorized | Leave a comment