jan 12

BV Nobis (Feest)aovend was weer een succes!

Onze Nobis-Aovend (voorheen de ledenvergadering) bij Cafe Tinus was weer een waanzinnig succes! De Tinus was afgeladen met gezelligheid van onze buurtgenoten, muziek van DJ Kees en als hoogtepunt van de avond: de Tombola!

Deze gulle lokale ondernemers hebben prachtige cadeau’s geschonken:
Pets ‘n’ More, Bij Nadia, De Hopspot, Enorm Jan Reijnen, Mint 11, La Viv, HEMA Panningen, Love It, Stijl 28, Rousseau Chocolade, il Vino Wijnbar, Dresscode Ladies Fashion Store, Pourvous Parfumerie, Allerhande Peel en Maas, Bufkes Panningen, Jumbo Supermarkten Panningen, Slijptechniek Koenen, Salon 32 by Danielle, Rachel Fysieke & Mentale Balans, Natuurlijk verbonden, Familie Steeghs Asperges, Made by Emmy, Beeks Kitwerken, Vipack Landgraaf, Cafe Tinus, EP Tummers Panningen, Total Tankstation Hans Bos en Houthandel Peters Panningen

Klik hier voor de foto’s!

Posted in Uncategorized | Leave a comment
nov 29

Kerstworkshop

Met een enthousiaste groep freubelaar hebben we weer een mooie kerstcreatie gemaakt. Na een duidelijke uitleg van Henny konden we aan de slag. Natuurlijk ook even tijd voor een pauze met koffie/thee en een wafel waarna iedereen haar eigen creatie af kon maken naar eigen smaak. Al met al was het weer leuk en gezellig!

Posted in Uncategorized | Leave a comment
nov 25

Sinterklaasviering

Zaterdagmiddag 25 november was het weer zover, de sinterklaasactiviteit van onze buurtvereniging. Alle kinderen van 0 jaar t/m groep 5 waren naar de Wieksjlaeg in Beringe gekomen om te spelen. Dit jaar hebben we de sinterklaasactiviteit samen met  buurtvereniging de Loo gedaan.

Bij binnenkomst stonden er al 2 Pieten te wachten om samen te klimmen, te klauteren en pepernoten uit te delen. De kinderen vonden het prachtig!

Gelukkig hadden de Pieten ook héél veel cadeautjes meegenomen voor alle kinderen. Sint en Piet hadden heel goed geluisterd wat iedereen leuk vond en dus ging iedereen met een brede glimlach en een volle pepernotenbuik naar huis.

Alle vrijwilligers bedankt voor de mede-organisatie en een speciale dank voor Wieksejlaeg voor het beschikbaar stellen van de locatie.

Klik hier voor de foto’s

Posted in Uncategorized | Leave a comment
okt 09

55+ uitstapje Bruinkool mijnen in Duitsland

Het 55+ uitstapje ging dit jaar naar de bruinkool mijnen in Duitsland.
Met bijna 60 aanwezigen vanuit de buurt zat de bus helemaal vol.

De middag begon met een busreis van een uurtje. Na wat lastige moves door de opgebouwde kermis kregen we op de plaats bestemming koffie en overheerlijk gebak. Hierna konden we een blik werpen in het oude kantoorgebouw.

De trip vervolgde we onder bezielende leiding van een lokale gids. Er werd eea verteld over de geschiedenis en toekomst van het gebied. Ook leerde we hoe het bruinkool winning in zijn werk gaat.

De middag werd afgesloten met een heerlijk diner in Stevensweert. De TomTom wist de weg niet zo goed, maar gelukkig hadden wij JosJos Peters in ons midden die gelukkig de weg wist. Rond 21 uur waren we weer veilig thuis kwamen.

Al met al was het een leuke, leerzame en vooral gezellige middag.

Klik hier voor de foto’s.

Posted in Uncategorized | Leave a comment
sep 10

Buurt-BBQ

Buurt BBQ zondag 10 September 2023

Alweer een jaar voorbij, de tijd gaat zo snel. Iedereen kijkt uit naar weer een gezellige buurt-barbecue, en opeens is het alweer september.

Afgelopen zondag, 10 september, hebben we met ongeveer 150 buurtgenoten weer een heerlijke BBQ georganiseerd bij manege De Vosberg. En alsof dat nog niet genoeg was, was het afgelopen zondag de warmste 10 september ooit gemeten, nou dat hebben we geweten. Niet alleen het bier, de cola, fanta en 7-upjes vloeide rijkelijk, ook aan zweet was geen gebrek.

Kinderen rende rond van buiten naar binnen, van het springkussen naar de schmink hoek, van de knutseltafel naar de pony’s. Met een oververhit hoofdje even een paar slokken drinken halen bij papa en mama. Volle buiken, zwarte voeten en het zweet op het voorhoofd, de kinderen hebben zichtbaar genoten.

Ook de volwassenen wisten hun weg te vinden van binnen bij de bonnenverkoop en de bar, naar buiten bij de BBQ en onder de parasol of feesttent. Vele heren uit onze vereniging hebben de handen uit de (overbodige) mouwen gestoken en voor iedereen heerlijk vlees gebakken op 1 van de 3 BBQ’s. Binnen hebben vele dames en heren met veel plezier achter de bar gewerkt, consumptiebonnen en vlees verkocht, geknutseld en geschminkt. Het glaswerk was niet aan te slepen, want o wat was het “dorstig weer”.

Tussendoor is ook nog de laatste hand gelegd aan onze, ondertussen, razend populaire Nobis vlog voor de Jumbo Spek de Kas actie.

Nadat we met vele handen alles weer een beetje aan kant hadden kon er nog een laatste drankje gedronken worden. Rond 22.30 uur zijn de laatste buurtgenoten naar huis vertrokken en kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde buurt barbecue 2023.

Bestuur BV Nobis

Klik hier om de foto’s van deze activiteit te bekijken.

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment